education - חינוך חוזרי מנכ''ל
 
   
 
 
 
 
 
 

5. בטיחות, ביטחון ושעת חירום

5.1 בטיחות

(תשעד) 5.1-2  בטיחות בט"ו בשבט
 

1.      כללי

במסגרת חגיגות ט"ו בשבט נהוג לאכול פירות יבשים ופיצוחים. ילדים קטנים רבים מפונים לבתי החולים כתוצאה מחנק בעקבות אכילתם. במאמר שהתפרסם בכתב העת המוביל "הרפואה" עולה כי בבית החולים "העמק" נמצא בעקבות ניסיון רב שנים כי 82.8% מהגופים הזרים שגורמים לחנק של ילדים הם פיצוחים.

ילדים קטנים פגיעים במיוחד לחנק מדברי מזון מכיוון שדרכי הנשימה שלהם צרות וקטנות יותר משל מבוגרים ורפלקס השיעול שלהם, שנועד לפלוט  החוצה חפץ זר, אינו מפותח  דיו. כמו כן שיניהם הטוחנות של הילדים הרכים אינן חזקות דיין כדי ללעוס היטב את המזון, דבר שמגביר את הסיכון לבליעה ולשאיפה של פיצוחים ופיסות מזון שלמות.

הפיצוחים מטבעם סופחים נוזלים ומתנפחים, ואם הם נשאפים אל קנה הנשימה או אל הריאות הם עלולים לגרום לחסימת דרכי האוויר. פירות דביקים שנשאפו עלולים להידבק לקנה הנשימה ובכך להקשות על פליטתם החוצה.

לקראת החג הקרב קיימת חשיבות רבה להגברת מודעותם של ההורים, ובמיוחד של הורים לילדים מתחת לגיל 5, לסכנת החנק של ילדים בעקבות אכילת פיצוחים ופירות יבשים ולעדכונם בהנחיות הבטיחות הנוגעות להגשתם. כמובן יש לוודא את מילוין של הנחיות אלה בחגיגות ט"ו בשבט בגנים עצמם.

 

2.      הנחיות בטיחות לקראת ט"ו בשבט

-    חל איסור להגיש פיצוחים מכל סוג שהוא לילדים עד גיל 5. 

-    חל איסור להגיש צימוקים וחמוציות לילדים עד גיל 5. 

-    בעת הגשת פירות יבשים יש לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולהוציא את הגרעין.


 

בשאלות אפשר לפנות אל מר רותם זהבי, הממונה הארצי על הבטיחות,
טל' 02-5603001, דוא"ל
rotemza@education.gov.il.

 


עדכוני rss

 

חוזר מנכ''ל תשעד/5, כ"ט בטבת התשע"ד, 01 בינואר 2014

 
   תאריך עדכון אחרון:  13/07/2014