education - חינוך ...לכבוד החנוכה

עדכוני rss

 
   
 
 
 
 
 
 
לביבות
 



לביבות

החומרים:

5 תפו"א 
3 ביצים 
3 כפות קמח 
1 כף שמן 
מלח
פלפל שחור
1 בצל

אופן ההכנה:

לגרד את הבצל והתפו"א
להוסיף את שאר החומרים לתערובת התפו"א
לטגן בשמן עמוק

 

לטקס

החומרים:

3 תפו"א גדולים 
1 בצל 
1 גזר 
מלח 
פלפל שחור 
2 ביצים 
מעט קמח

אופן ההכנה:

לגרד תפו"א, גזר, ובצל לקערה
להוסיף את שאר החומרים לתפו"א (קמח לפי הצורך)
ליצור קציצות שטוחות ביד , לטגן משני הצדדים בשמן עמוק

 

לביבות תפו"א

החומרים:

2 בצל 
4 ביצים 
12 תפו"א 
מלח 
קמח מצה 
שמן

אופן ההכנה:

בבלנדר 2 ביצים, הבצל, 1 תפו"א
לקצוץ את התפו"א בקוצץ ירקות לשים בקערה עם התערובת של הבלנדר
לשפוך את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים לערבב בעדינות כדי שהקצף לא ישבר
ליצוק בכף למחבת מהתערובת ולטגן.
מומלץ להגיש חם עם רסק תפו"ע קר

 

לביבות בטטה ותפוחי-עץ

החומרים:

2 בטטות חתוכות ומבושלות עד לריכוך 
2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים 
2 כפיות מיץ לימון טרי 
1/3 כוס סוכר חום דמררה 
2 כפות שמנת חמוצה 
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם (אבל אפשר יותר לפי טעם אישי וסמיכות בלילה רצויה)
1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
להגשה: שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מסננים היטב את הבטטה המבושלת מהנוזלים כמה דקות.
מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות של עיסה ומשטחים מעט.
מטגנים כמה דקות מכל צד ומגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל.

 

לביבות דלורית

(מס' מנות 20)

החומרים:

3 דלוריות בינוניות. 
4 ביצים. 
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל). 
6 כפות קמח. 
שמן לטיגון. 
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

קולפים את הדלוריות וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים כמו פירה.
שמים במסננת להוצאת הנוזלים (לגמרי).מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן.
יוצרים בעזרת כף לביבה ומטגנים משני הצדדים.

 
 
    תאריך עדכון אחרון:  10/06/2009