education - חינוך ...אביב הגיע, פסח בא

עדכוני rss

 
   
 
 
 
 
 
 
בראוניס לפסח
רבקה אלנתן
 

בראוניס מופלאים שניתן לאכול גם בפסח

 

מצרכים:

לבראוניס:

4 ביצים

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 כפית תמצית ווניל

1 כוס קמח מצה (לא בפסח, להחליף בקמח רגיל)

½ כפית אבקת אפיה

½ כפית מלח

¾ כוס קקאו או חבילת שוקולד מריר

כוס אגוזי מלך קצוצים

 

לציפוי:

1 חבילת שוקולד מריר

3 כפות חמאה (או מרגרינה)

1 כוס אבקת סוכר

2 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן ואת תמצית הווניל, תוך כדי ערבוב.

אם משתמשים בשוקולד מריר – ממיסים על אש נמוכה וכשנמס (לא חם), מקפלים לתערובת.

אם משתמשים בקקאו – מוסיפים תוך כדי ערבוב.

תוך כדי ערבוב, מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח, אגוזים.

משטחים את התערובת בתבנית אפיה מלבנית, ואופים בחום בינוני כ – 30-40 דקות (לא מייבשים מדי).

 

ציפוי:

 

ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את המים ומערבבים.

לפני שמתקרר, מצפים את הבראוניס.

 

חותכים לריבועים לפני ההגשה. 

 
 
 
    תאריך עדכון אחרון:  10/06/2009