education - חינוך ''וחג שבועות תעשה לך, ביכורי קציר חיטים...''

עדכוני rss

 
   
 
 
 
 
 
 
עוגות גבינה
 

 

עוגת גבינה

החומרים:

1 קופסא שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חב' פודינג וניל
1 גבינה 9%
בסקוויטים

אופן ההכנה:

להקציף במשך 4-5 דקות שמנת מתוקה, כוס חלב, חב' פודינג
להוסיף גבינה 9%
מרטיבים בסקויטים בחלב, ומפזרים בתבנית שכבת בסקוויטים ומעליה שכבת קצפת, ושוב שכבת בסקוויטים ועליה קצפת וכו'... מעל השכבה העליונה מפזרים פירורי בסקוויטים.

 

עוגת גבינה 2

החומרים:

10-12 בסקוויטים
¼ חב' חמאה מומסת
2 גבינה 5%
½ כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
1 שמנת

אופן ההכנה:

לרסק את הבסקוויטים להוסיף חמאה ולשטוח בתבנית עגולה> לערבב את הגבינה, סוכר, סוכר וניל, ביצים ליצוק על התבנית
לאפות במשך 45 דק' בחום בינוני
לערבב שמנת, כף סוכר, 1 סוכר וניל ליצוק על העוגה, אפשר לפזר מעל מפירורי הבסקויטים
לאפות כ- 10 דקות בחום גבוה.

 

 

עוגת גבינה 3

החומרים:

5-6 ביצים
3 קופסאות גבינה 5%
1 שמנת של פעם (לא חובה)
כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
לציפוי - שמנת מתוקה ואוכמניות

אופן ההכנה:

להפריד את ביצים - להקציף את החלבונים עם ½ כוס סוכר, וקמצוץ מלח
בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הקורנפלור, ½ כוס סוכר, תמצית וניל, גבינה, שמנת(אם רוצים)
לשפוך את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים לערבב בעדינות כדי שהקצף לא ישבר
לאפות 7 דקות בחום גבוה, אח"כ 20 דקות בחום בינוני- להשאיר בתנור עד שמתקרר
אם מצפים באוכמניות - לצפות כשהעוגה חמה ולהחזיר לתנור, אם מצפים בשמנת - לצפות אחרי שמתקרר.
הערה: העוגה טעימה גם ללא הציפוי.

 

עוגת גבינה 4

החומרים:

7 ביצים
500 גר' גבינה 5%
1 מיכל יוגורט ביו ירדן % ½ 1
4 כפות מחוקות קמח
4 כפות מחוקות קורנפלור
10 טיפות תמצית וניל
10 טיפות רום
13 כפות מחוקות סוכר.

אופן ההכנה:

הפרד את הביצים והקצף את החלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספה של הסוכר בהדרגה
בקערה נפרדת ערבב את הגבינה, היוגורט, החלמונים, הקמח, הקורנפלור, הוניל והרום.
הוסףי את התערובת בעדינות לקצף בתנועות קיפול
שפוך את הבלילה בעדינות לתוך תבנית ואפי בחום 200 כ-10 דקות אח"כ הנמך את החום ל-180 ואפה עוד כ-50 דקות

 

עוגת גבינה נימוחה

החומרים:

500 גר' גבינה לבנה 5%
250 גר' גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות עמילן תירס
1 קופסאת פודינג וניל
5 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר

לציפוי:

1 מיכל שמנת לקצפת
½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

טרוף את הגבינה עם השמנת החמוצה, הוסף את העמילן תירס ואבקת הפודינג ובחוש, הוסף את החלמונים ובחוש
הקצף את החלבונים במהירות גבוהה תוך הוספת הסוכר בהדרגה, לקצף נוקשה.
הוסף את הקצף לתערובת וקפל פנימה
שפוך את הבלילה בעדינות לתבנית עגולה בקוטר 24 ואפה בחום בינוני
הכנת הציפוי: הקצף את השמנת עם אבקת הסוכר וקשט את העוגה

 

עוגת גבינה עם בצק

החומרים:

לבצק:

2 כוסות קמח, כפית גדושה אבקת אפיה, ½ מרגרינה ½ כוס סוכר, 3 חלמונים 1 סוכר וניל 3 כפות חלב

למלית:

4 גבינה, 1 שמנת, ½ כוס סוכר, 3 חלמונים, 3 כפות קמח, ¼ כפית אבקת אפיה, 3 כפות קורנפלור, 6 חלבונים כוס סוכר,

לציפוי:

1 פודינג וניל, 1 כוס חלב, 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הבצק: ערבב את כל החומרים היבשים, הוסף את המרגרינה ועבד לפרורים, לבסוף הוסף את הנוזלים ועבד לבצק רך.

שטח את הבצק על תבנית משומנת
המילית ערבב בקערה את הגבינה, השמנת, הסוכר, החלמונים, הקמח, האבקת אפיה והקורנפלור
בקערה נפרדת הקצף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
שפוך את הקצף לתערובת הגבינה וערבב בתנועות עטיפה.
שפוך את הבלילה לתבנית מעל הבצק ואפה בהתחלה בחום גבוה ואח"כ הנמך ל- 180 מעלות
הציפוי: הקצף את השמנת המתוקה, כאשר הקצפת מתייצבת הוסף את החלב והפודינג-וניל והקצף לקצפת יציבה.
כשהעוגה קרה צפה אותה בקרם.

 

עוגת גבינה ושמנת מתוקה

החומרים:

לבצק:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 חלמונים
200 גר' מרגרינה
½ כוס סוכר
1 סוכר וניל
כף קליפת לימון

למילית:
2 גבינה 9%
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
קליפת לימון/ כף ג'לי לימון
שקית שמנת מתוקה של טרה.
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

ערבב בקערה את הקמח, הא"א והסוכר. הוסף את המרגרינה ועבד לפרורים. הוסף את החלמונים, הוניל,הלימון ועבדי לבצק רך.
שים רבע מהבצק בתבנית קטנה משומנת, את שאר הבצק שטח בתבנית רגילה. ואפה בחום בינוני עד שישחים.
לאחר האפיה ערבב מיד במזלג את מה שאפית בתבנית הקטנה, עד שיווצרו פרורים
הכנת המילית: ערבב את הגבינה, הסוכר, הסוכר וניל וקליפת הלימון
הקצף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר, וערבב בעדינו עם תערובת הגבינה
שפוך את התערובת מעל הבצק שאפית בתבנית הגדולה
ניתן להקציף קצפת מוס וגלידה בטעם בננה ולשים מעל השמנת
פזרי מעל את פרורי הבצק שבתבנית הקטנה ניתן גם לפזר סוכריות לקישוט
אחסן במקרר

 

עוגת גבינה

החומרים:

½ 3 כוסות קמח
½ שקית שמרית או ½ קובית שמרים
2 ביצים
½ כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
כ- ½ כוס חלב או מים פושרים
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות שמן

מלית:
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר גבינה לבנה כחושה
50 גר' חמאה
½ 1 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
½ כפית תמצית רום
3 ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
½ חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס צימוקים
1 חלמון ביצה למריחה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת מערבל: ביצים, סוכר,מלח מוסיפים בהדרגה חלב, שמן, חמאה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים היטב
.מוסיפים לתערובת את הקמח, השמרים, לשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הנתק מהדפנות
משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ- ½ ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה.
את יתרת הבצק מחלקים ל- 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר ½ ס"מ.
מ-3 רצועות קולעים צמה.

אופן הכנת המלית:

מכניסים לקערה גבינה, חמאה, סוכר,סוכר וניל, תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
אופים בתנור מחומם מראש לחם בינוני כ- 40 דקות

 

עוגת גבינה עם פירורים
משך ההכנה:

30 דקות

מוצרים:

לבצק

 2 חלמונים

2 ½ כוסות סוכר

2 כוסות קמח

1 מרגרינה

 

למלית

2 קופסאות גבינה שמנה (אפשר גם 5%)

2/3 כוס סוכר

תמצית וניל

מיכל שמנת מתוקה

3 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק. מחלקים את הבצק לשתי תבניות ואופים באש בינונית עד להזהבה (כ 10 – 15 דקות).

יש למעוך במזלג את הבצק באחת מהתבניות לאחר שהבצק התקרר מעט.

מערבבים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפיות הסוכר ומוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינה.

שופכים את תערובת הגבינה על הבצק ומפזרים את פירורי הבצק מלמעלה.

מכניסים למקרר את העוגה למספר השעות לפני ההגשה.

 

עוגת גבינה עם תותים

חומרים:

750 ג' גבינה לבנה 9%

4 ביצים

3 כפות קמח אסם

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס אינסטנט וניל

1 שמנת חמוצה

לציפוי:

שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

כ- 300 גר' תותים

אופן ההכנה:

ראשית יש להפריד את החלמונים והחלבונים, לאחר מכן מכניסים לתוך קערה את המצרכים הבאים: גבינה, חלמונים, קמח, מחצית מהסוכר, אינסטנט וניל ושמנת חמוצה ומערבבים יחד.

מהחלבונים יש להכין קצף עם מחצית הסוכר שנותרה ולהוסיף לתערובת.

את התערובת יש להכניס לתבנית עגולה ולאפות עד להזהבה בתנור בחום בינוני.

לאחר שהעוגה מוכנה יש לחכות שתתקרר ולאחר מכן יש להכין את הציפוי ע"י הקצפת השמנת עם הסוכר ולמרוח על כל העוגה בסוף מקשטים בתותים. 

 

עוגת גבינה עם ביסקוויטים

מצרכים:

חבילת ביסקוויטים שוקולד
1/3 חבילת חמאה
גלידת שוקולד
גלידת וניל
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בתבנית עגולה

  1. מפוררים ביסקוויטים שוקולד ומערבבים עם חמאה עד שהפירורים נדבקים ומשטחים על התבנית.
  2. שופכים גלידת שוקולד מעט מופשרת, משטחים ומקפיאים חצי שעה.
  3. שופכים שמנת מתוקה ללא הקצפה ומקפיאים חצי שעה.
  4. שופכים גלידת וניל, מעט מופשרת משטחים ומקפיאים. ‏

להוציא מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה

 
 
    תאריך עדכון אחרון:  01/09/2013