אורחות חיים במוסדות החינוך .2

בריאות

2.2

 התנהגות בריאה בקיץ

2.2-2


במהלך כל השנה, ובמיוחד לקראת הקיץ, אנו נדרשים לנהוג משנה זהירות כדי להימנע מנזקים לבריאות.

הפגיעות השכיחות בבריאות הן: התייבשות ומכת חום, עקיצות והכשות, זיהום כתוצאה מרחצה בים ובברכה, שיזוף וכוויות עור, הרעלות מזון ועוד. פגיעות כאלה אינן קורות, אלא נגרמות, ולכן יש להנחות את התלמידים כיצד לנהוג כדי למנוע נזקים.

יש להקפיד על:
1. שתייה: יש להרבות בשתיית מים, גם כשלא צמאים. שתייה מספקת, כ-10 כוסות ביום, חיונית לשמירה על כמות הנוזלים בגוף ולמניעת התייבשות.
2. הימנעות מחשיפה לשמש: יש להימנע ככל האפשר מחשיפה לשמש ולהקפיד לשהות במקומות מוצלים. בעת חשיפה לשמש יש ללבוש בגד המגן על העור ולחבוש כובע, ורצוי להרכיב משקפי שמש. יש למרוח את העור החשוף במשחה בעלת מקדם הגנה מותאם גם בצל וגם במהלך השהות בים או בברכה ולאחריה. אין לשהות בשמש בין השעות 16-10, המוגדרות כמזיקות ומסוכנות ביותר.
3. תזונה נכונה: יש להקפיד על אכילת מזון בריא ומגוון, הכולל את כל מרכיבי המזון הנדרשים ומותאם לגיל, לעוצמת הפעילות ולטעם האישי. אין לאכול מזון שריחו או צבעו אינם תקינים והוא חשוד כמקולקל.
בכל מקרה של הרעה במצב הבריאות ושינוי קיצוני בהרגשה או בהתנהגות כתוצאה מאחד ממצבי ההיפגעות המוזכרים כשכיחים יש לפנות לקבלת ייעוץ ועזרה מגורם רפואי מוסמך.



בכל שאלה אפשר לפנות אל הגב' עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות
במשרדנו, טל' 02-5603451 ו-02-5603220.








הודעות


חוזר מנכ"ל סה/10, כ"ג באייר התשס"ה, 1 ביוני 2005