אורחות חיים במוסדות החינוך |
.2 |
בריאות |
2.2 |
הרגלי התנהגות בריאים בקיץ
|
2.2-8 |
1. כללי
חודשי הקיץ, החום וימי החופשה דורשים התייחסות מיוחדת ותשומת לב רבה להתנהגות מותאמת לתנאי האקלים, הסביבה והפעילות בתקופה זו. הקניית הרגלי בריאות נאותים לתקופת החום תסייע בשמירה על הבריאות ותמנע נזקים העלולים לגרום לסיכון בריאותי. במקרים של שינוי קיצוני מחשיד במצב הבריאות יש להיוועץ עם גורם רפואי מוסמך.
2. התנהגות בחוף הים
הים הוא מסוכן, בלתי צפוי ומשתנה כל הזמן. הוא יכול להיות שקט כלפי חוץ אך רוחש זרמים. ילדים נוטים להמעיט בהערכת הסיכונים הטמונים במים בשל חוסר ידע או שובבות. לפיכך יש להקפיד על כללי התנהגות נאותים בשהות בחוף הים ובמים כדלקמן:
2.1 |
יש לשחות רק בחוף המוכרז כמותר לרחצה, באזורים שהוגדרו על ידי המציל ולא בסמוך לשובר גלים או למזח. |
2.2 |
יש להימנע מכניסה למים לבד, גם אם יודעים לשחות. |
2.3 |
מי שאינו יודע לשחות יקפיד להיכנס למים רדודים בלבד. |
2.4 |
בהליכה על שובר הגלים או על המזח יש להיזהר מסכנת החלקה בשל המשטחים הרטובים והירוקת המצטברת. |
2.5 |
יש לשמור על ניקיון החוף ועל שלמות המתקנים בו. |
3. חשיפה לשמש
3.1 |
יש להימנע ככל האפשר מחשיפה לשמש ולהעדיף מקומות מוצלים, במיוחד בין השעות 16-10, שהן השעות המסוכנות ביותר. |
3.2 |
בעת החשיפה לשמש יש להקפיד על מריחת משחה בעלת מקדם הגנה מותאם לגוון העור ולמשך החשיפה לשמש על איברי גוף גלויים, לחבוש כובע או כיסוי ראש ולהרכיב משקפי שמש. |
3.3 |
לאחר שהות במים או בחלוף כמה שעות מעת המריחה של קרם ההגנה יש לחזור על המריחה פעם נוספת. |
4. תזונה
4.1 |
בימי הקיץ, החום והלחות יש להקפיד על שתיית מים בכמות מספקת (לפחות
8-6 כוסות ביום) בשל איבוד נוזלים רב יותר ובשל ההזעה המרובה.
|
4.2 |
יש להרבות באכילת ירקות מכל הצבעים והסוגים. |
4.3 |
יש להעדיף אכילת פֵרות שלמים ומגוונים על שתיית מיץ טבעי. |
4.4 |
חשוב להקפיד על איכות המזון ועל אחסונו בטמפרטורה מתאימה בשל נטייתו להתקלקל בחום ובלחות ולהימנע מאכילת מזון החשוד כלא ראוי מבחינת צבעו, ריחו, צורתו או תאריך תפוגתו. |
4.5 |
יש להקפיד על תזונה מאוזנת: לאכול שלוש ארוחות עיקריות ושתי ארוחות ביניים ולהימנע מריבוי אוכל מטוגן. |
4.6 |
יש להפחית את השימוש במלח הביתי כתוספת לטיבול המזון. |
בשאלות אפשר לפנות אל הגב' עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במשרדנו, טל' 02-5603451 ו-02-5603220.
|
|
|
הודעות
חוזר מנכ"ל סו/10, ה' בסיוון התשס"ו, 1 ביוני 2006
|