ארגון ומינהל .3

טכנולוגיית המידע ומחשוב

3.6

  היערכות ליום הלאומי לאינטרנט בטוח, התשס"ו

3.6-8

בשנת הלימודים התשס"ו יתקיים היום הלאומי לאינטרנט בטוח, ביום ג', ז' באדר התשס"ו, 7.3.06. יום זה יתקיים בשיתוף המינהל למדע ולטכנולוגיה, המינהל לתקשוב ולמערכות מידע, המזכירות הפדגוגית, האגף לחינוך יסודי במינהל הפדגוגי, מינהל החברה והנוער, מחוזות המשרד וכן גורמים חיצוניים כגון המשטרה, צה"ל ואחרים.

יום זה הוא שיאה של פעילות חינוכית מאומצת שמטרתה העלאת המודעות לגלישה נבונה ברשת האינטרנט, כמו גם חינוך לניצול מושכל של יתרונותיה האדירים, לצד טיפוח מיומנויות להבנה ולזיהוי של מצבי סיכון ולשמירה על החוק ועל כללי האתיקה.

במסגרת יום זה תתקיים פעילות חינוכית לתלמידי חטיבות הביניים באשכולות הפיס ברחבי המדינה, וכן פעילות פנימית בבתי הספר היסודיים והתיכוניים ובמרכזי הפסג"ה. כמו כן מתוכננים מפגשים והרצאות חשיפה בנושא להורים ולמבוגרים.

חשיבותו של יום זה מתגברת לאור ריבוי המקרים שבהם ילדים ובני נוער מעורבים באירועים שליליים הקשורים לגלישה ברשת האינטרנט: שיחות עם פדופילים ועם עברייני מין, חשיפה לאתרי פורנוגרפיה, שטנה, סמים והימורים ועברות על חוקי קניין רוחני וזכויות יוצרים.

משרדנו נערך לביצוע הדרכות והשתלמויות, כמו גם להפקת ערכת הדרכה ואוסף פעילויות שיסופקו למורים, לתלמידים ולמתנדבים מהמשטרה ומהצבא ולגורמים אחרים המוזמנים לסייע ולתרום ביום חשוב זה.

מפקחי התקשוב במחוזות יתאמו עם בתי הספר את ההדרכה הנדרשת לסגל בית הספר ואת רשימת האורחים המעוניינים לסייע ולהתארח בפעילות.





 להלן רשימת חברי המטה של יום ההפעלה:
 - מר רוני דיין, מנהל הגף ליישומי מחשב בחינוך, טל' 050-6282076
 - הגב' דורית בכר, מפקחת ארצית בנושא מידענות, אתיקה ונוער מחשבים,
     טל' 050-6283668
 - ד"ר רונית אשכנזי, מפקחת על פרויקטים מיוחדים במינהל למדע
     ולטכנולוגיה, טל' 050-6283342.
 מידע נוסף אפשר לקבל ב"אוח", האתר של משרד החינוך,
 http://www.education.gov.il.
 הכתובת למשלוח שאלות ובקשות: רח' השלושה 2, תל-אביב, פקס'
 03-6896152 ו-03-6896199, טל' 03-6896145/6/9.





הודעות


חוזר מנכ"ל סו/6, ג' בשבט התשס"ו, 1 בפברואר 2006